TAKING BACK CONTROL

ILC-training

Internal Locus of Control training -kortweg ILC training genoemd- leert een manier van denken aan om om te gaan met problemen.

De intuïtieve aanpak

Onze hersenen scannen de omgeving de hele dag voor dingen die een probleem zouden kunnen worden. Wat ze vinden, geven ze het label ‘oplosbaar’ of ‘onoplosbaar’.

 

Onoplosbare problemen gaan ze aanpakken met stress of met apathie. 

Stress zorgt ervoor dat u energie kan gebruiken die eigenlijk bedoeld was voor cruciale systemen zoals vertering en immuunsysteem. Met deze extra energie kunt u dan proberen de problemen toch nog te overwinnen.

Apathie daarentegen is bedoeld om te zorgen dat u wegblijft van situaties waar u geen controle over heeft. Het zorgt ervoor dat u de problemen gaat negeren.

Valse problemen

 

Te vaak gaan de hersenen reageren op problemen die in de 21e eeuw niet meer relevant zijn. Zo willen ze zoveel mogelijk energie sparen, dus zeggen ze u om niet te gaan sporten. Ze willen conflicten vermijden, dus voor uzelf opkomen wordt afgeraden. En ze willen vooral dat alles voorspelbaar blijft, dus gaan ze u tegenhouden om iets nieuws te proberen. 

 

Hersenen kunnen getraind worden om deze valse problemen te herclassificeren.

Echte problemen

 

Er zijn uiteraard ook een heleboel problemen die wel degelijk een oplossing nodig hebben. Ons intuïtief denken is gemaakt om een oplossing te vinden voor simpele problemen, en slechts eentje per keer. Zonder duidelijk overzicht en stappenplan gaan onze hersenen het hele probleem gewoon als onoplosbaar classificeren, met stress en uitstelgedrag tot gevolg.

 

Voor deze echte problemen bestaan er verschillende  technieken om overzicht te behouden, te analyseren en te plannen.

De ILC aanpak

ILC training toont u hoe u problemen op een structurele manier kunt analyseren. U leert valse problemen te onderscheiden van echte, vaardigheden om de valse problemen te overwinnen, en technieken om de echte problemen om te zetten naar een duidelijk stappenplan. Eens een probleem door de hersenen als oplosbaar wordt gelabeld, gaan lichaam en hersenen terug optimaal functioneren. U krijgt hierdoor de keuze om wat op uw pad komt te aanvaarden of te veranderen, zonder stress.

Als u meer wil lezen over de verschillende vlakken van ILC, of als u wil weten hoe wij uw kunnen helpen om dit te realizeren in uw bedrijf, verwijzen we u graag naar de volgende pagina's.

Telefoon: +32 16 98 03 40

E-mail: info@pegasus-training.be

BTW: BE 0506.635.750